Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 septembrie 2010

Ciorba de pui cu smantana


Ingrediente:
 300 gr carne de pui
1 ceapa mare
2 morcovi
1 ardei gras
1/2 telina
3-4  linguri de smantana
2 galbenusuri
1 legatura patrunjel
bors


 Mod de preparare:

1. Se curata legumele si se taie in functie de cat de mari vrem(mie imi place sa se vada mai mari in ciorba)
2. Se pune o cratita pe foc, se pun cateva linguri de ulei la incins; cand s-a incins punem ceapa sa se caleasca  dupa care adaugam si celelalte legume. Se lasa cateva minute la inabusit cu putina apa dupa care se adauga carnea de pui si 3litri de apa. Se pune putina sare si se lasa la fiert vreo 20 de min.
3. Cat timp fierbe carnea impreuna cu legumele, amestecam smantana cu cele 2 galbenusuri.
4. Cand carnea este fiarta, oprim focul si lasam sa se raceasca putin ciorba. Luam cateva linguri de ciorba si amestecam cu smantana si galbenusurile, apoi le turnam in ciorba.Amestecam repede si dam din nou pe foc.
5. Potrivim de sare si daca va place mai acrisoara adaugati putin bors(eu am pus Bors Magic la plic). Mai lasati sa fiarba putin, apoi opriti foscul si adaugati patrunjelul tocat marunt.
Pofta Buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu