Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 septembrie 2010

Mere in aluat frantuzesc




Am gasit reteta asta  aici  , numai ca am modificat-o putin... si uite ce a iesit :)
Ingrediente: 6 mere potrivite, 6 pătrate de aluat franţuzesc, 50g zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 1 ou, 1 lingură de lapte sau apă
Umplutura: 100g zahăr brun, 20g unt, 50g nuca macinata  scorţisoara (dupa gust)

Mod de preparare:
Curăţăm merele de coajă şi le scoatem miezul. Amestecăm ingredientele pentru umplutură: zahărul brun, untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, nuca  şi scorţişoară. Trecem fiecare mar prin amestecul de 50g zahar si scortisoara, asezam cate un mar pe un patrat de aluat si le umplem cu amestecul unt, zahar, nuca si scortisoara apoi lipim marginile aluatului. le desfacem putin in partea de sus sa aiba aspect frumos.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam merele "impachetate" in ea, le ungem cu un ou batut cu o lingura de lapte( eu am uitat sa le mai ung ). Asa arata inainte de a intra la cuptor

Le coacem in cuptorul incins 20-30 de minute pana devin aurii...Se servesc caldute pudrate cu zahar.


Pofta Buna!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu